De Kantoormarkt

Alles over de kantoormarkt; in België en de rest van de wereld.


Duurzaamheid op Kantoor: Praktische Tips voor een Groenere Werkplek

Duurzaamheid is niet langer een modewoord. Het is een noodzaak geworden voor bedrijven die willen bijdragen aan een betere wereld. Maar hoe kan jouw bedrijf duurzaam werken op kantoor? Hier zijn enkele praktische tips.

1. Energiezuinige Apparatuur

Kies voor energiezuinige apparaten. Dit vermindert niet alleen de energierekening, maar helpt ook de CO2-uitstoot te verminderen. Denk aan LED-verlichting, energiezuinige computers en slimme thermostaten.

2. Hergebruik en Recycle

Verminder afval door te hergebruiken en te recyclen. Moedig medewerkers aan om papier dubbelzijdig te printen. Plaats recyclebakken op strategische plekken.

3. Groen Vervoer

Stimuleer medewerkers om te fietsen, carpoolen of het openbaar vervoer te gebruiken. Overweeg ook een bedrijfsfietsplan.

4. Duurzame Kantoorartikelen

Kies voor milieuvriendelijke kantoorartikelen. Denk aan gerecycled papier, biologisch afbreekbare pennen en niet-giftige schoonmaakmiddelen.

5. Digitaal Werken

Verminder papiergebruik door digitaal te werken. Gebruik cloudopslag, digitale notities en online vergaderingen.

6. Groene Ruimtes

Creëer groene ruimtes op kantoor. Planten verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit.

7. Opleiding en Bewustwording

Organiseer workshops over duurzaamheid. Kennis is macht. Als medewerkers begrijpen waarom duurzaamheid belangrijk is, zullen ze eerder meedoen.

8. Lokale Leveranciers

Kies waar mogelijk voor lokale leveranciers. Dit vermindert de CO2-uitstoot van transport en ondersteunt de lokale economie.

9. Waterbesparing

Installeer waterbesparende kranen en toiletten. Moedig medewerkers ook aan om water te besparen.

10. Feedback en Innovatie

Sta open voor feedback van medewerkers. Zij kunnen innovatieve ideeën hebben voor een nog duurzamere werkplek.

Concluderend, duurzaamheid op kantoor is haalbaar. Met een paar eenvoudige stappen kan jouw bedrijf een positieve impact hebben op de planeet en tegelijkertijd kosten besparen. Het is een win-win situatie voor iedereen.

Bronnen

  1. Milieu Centraal – Een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie biedt over duurzaamheid. Deze link kan lezers meer inzicht geven in de algemene principes van duurzaamheid. Link naar Milieu Centraal
  2. Duurzaam Bedrijfsleven – Een platform dat nieuws, artikelen en cases biedt over duurzame innovaties in de zakelijke wereld. Dit kan bedrijven inspireren en informeren over de nieuwste trends en oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Link naar Duurzaam Bedrijfsleven
  3. Green Key – Een keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Bedrijven met dit keurmerk voldoen aan strenge criteria op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dit kan een voorbeeld zijn voor kantoren die hun duurzaamheidsinspanningen willen certificeren. Link naar Green Key


Blog op WordPress.com.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag